جستجو

قاسم آباد سفلی
دهی است جزء دهستان حومه بخش زرند شهرستان ساوه . در 15هزارگزی خاور زرند. در جلگه واقع و هوای آن معتدل است . 387 تن سکنه دارد. آب آن از قنات شور و آب خوردن از آب انبار تامین میشود. محصولات آن غلات و پنبه و شغل اهالی زراعت و گله داری و لبافی است . راه فرعی دارد. از بنای قدیم یک آب انبار دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1).
قاسم آباد شاهی
دهی است جزء دهستان غار بخش ری شهرستان تهران . در 24هزارگزی باختر ری متصل به راه شوسه رباطکریم . در جلگه واقع و هوای آن معتدل است . 583 تن سکنه دارد. آب آن از قنات و در بهار از سیلاب کرج است . محصولات آن غلات ، صیفی ، باغات میوه و چغندرقند و شغل اهالی زراعت است .راه ماشین رو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1).
قاسم الارزاق
نامی از نامهای خدای تعالی . (ناظم الاطباء).
قاسم تبریزی
رجوع به قاسم انوار شود.
قاسم خان هژبر خاقان
رئیس ایل عبدالملکی در زمان رابینو مولف مازندران و استرآباد است . داغمرز مسکن این ایل میباشد. (ترجمه مازندران و استرآباد رابینو ص 88).
قاسم سلطان
ولد سیدک خان ازبزرگان و شاهزادگان دشت قپچاق بوده است در عهد بدیعالزمان میرزا تیموری . (حبیب السیر چ خیام ج 4 ص 403).
قاسم آباد علیا
دهی است جزء بخش زرند شهرستان ساوه در 7هزارگزی شمال باختر زرند و 4هزارگزی راه عمومی . در جلگه واقع و هوای آن معتدل است . 788 تن سکنه دارد. آب آن از قنات و محصولات آن غلات ، بن شن ، چغندرقند،پنبه و میوه و شغل اهالی زراعت و گله داری و لبافی است . راه فرعی دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1).
قاسم امام
(میرزا) ابن خواجه جلال الدین میرکی . از اعیان و اشراف هرات بود. وی در جوانی به تحصیل علوم همت گماشت و به مطالعه رسائل متداول عصر پرداخت و در خوشنویسی زبانزد عموم گردید و در فن شطرنج صغیر و کبیر مهارت تمام یافت . اشعار دلفریبش به سلاست الفاظ و جودت معانی مزین است و منشآت پرمایه اش در نظر فاضلان سخن سنج مطبوع . این اشعار از اوست :
شد مرا کاسه سر خاک در میخانه
باشد از گردش ایام شود پیمانه
ز آشنایان همه بیگانه شدم بهر تو من
آشنا ناشده گشتی تو ز من بیگانه
پیش واعظ منشین قصه طوبی مشنو
قد برافراز که کوته شود این افسانه .
وی در فتنه ابوالقاسم بخشی که در زمان سلطان حسین میرزا اتفاق افتاد از مخالفان وی (بخشی ) بشمار میرفت . (حبیب السیر چ خیام ج 4 ص 537، 617).
قاسم تکروری
یکی از مردان شایسته و پارسا است که در مدینه سکونت داشت . وی در میان کوهها به سیاحت میپرداخت و جز روزهای جمعه به شهر نمی آمد. او در ماه ذوالحجه سال 747 ه' . ق. وفات یافت . (الدرر الکامنه ج 3 ص 241).
قاسم خانی
ابن صلاح الدین الخانی (1028 - 1109 ه' . ق. / 1619 - 1697 م .) یکی از دانشمندان متصوف و از مردم حلب است . وی به عراق و حجاز و ترکیه سفر کرد و به حلب برگشت و تا هنگام مرگ متصدی منصب افتاء بود. تالیفاتی دارد و از اوست : 1- السیر والسلوک الی ملک الملوک ، چاپی . 2- تصوف .3- شرح علی الجزریه ، در تجوید. 4- رسالة فی المنطق.کتابهای اخیر خطی است . رجوع به سلک الدرر ج 4 ص 9 و اعلام النبلاء ج 6 ص 416 والاعلام زرکلی چ 2 ج 6 ص 11 شود.
قاسم سلیمان
ابن عبیداللّه بن وهب وزیر المکتفی باللّه خلیفه عباسی بود. (حبیب السیر چ خیام ج 2 ص 287 و 350).
قاسم آباد قوام الدوله
دهی است جزء دهستان غار بخش ری شهرستان تهران . در 11هزارگزی جنوب خاور شهر ری و 2هزارگزی راه پارچین . در جلگه واقع وهوای آن معتدل است . 349 تن سکنه دارد. آب آن از قنات و محصولات آن غلات ، صیفی و چغندر قند و شغل اهالی زراعت است . راه مالرو دارد. از طریق محمودآباد ماشین به سختی میتوان برد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1).
قاسم امین
از نویسندگان و دانشمندان مصر است که به سال 1865 م . در قاهره تولد و به سال 1908 م . وفات یافت . وی از مدارس دولتی مصر فارغ التحصیل شد و برای آموختن حقوق به کشور فرانسه اعزام گردید و پس از تکمیل رشته حقوق به مصر برگشت و به عنوان وکالت انجام وظیفه کرد. سپس مستشار دیوان استیناف گردید. بیست وسه سال با کمال صداقت و امانت و شهامت در خدمت دولت بود. شهرت وی بیشتر مرهون حمایت او از زنان و مقالاتی است که درباره آزادی زنان و احترام به حقوق آنان نوشته و پیشوائی گروه آزادی زنان را به عهده گرفته است . بسیاری وی را تکفیر و تخطئه کرده اند. او راست : تحریر المراءة که به سال 1319 ه' . ق. / 1899 م . در 162 صفحه در مصر چاپ شده است . 2- کلمات فی الاخلاق. 3- المراءة الجدیدة و گویا این کتاب رد است بر رد کتاب وی تحریر المراءة که به سال 1901 م . در 229 صفحه در مطبعه معارف مصر چاپ شده است . رجوع به معجم المطبوعات ج 2 ستون 1481 و 1482. آداب اللغة العربیة ج 4 ص 315 و روادالنهضة الحدیثة ص 207 و عیسی متولی در روزنامه اهرام 23/4/1950 و معجم المطبوعات 1481 و الاعلام زرکلی چ 2 ج 6 ص 19 شود.
قاسم تلمسانی
رجوع به قاسم بن سعید شود.
قاسم خوارزمی
رجوع به قاسم بن حسین و قاسم صدرالافاضل شود.
قاسم سلیمانی
رجوع به قاسم قادری شود.
قاسم آباد کوچک
دهی است جزء دهستان افشاریه ساوج بلاغ بخش کرج شهرستان تهران . در 42هزارگزی باختر کرج و پنج هزارگزی جنوب راه شوسه کرج به قزوین . در جلگه واقع و هوای آن معتدل است . 143 تن سکنه دارد. آب آن از قنات رود کردان و محصولات آن غلات ، بنشن ، صیفی ، چغندرقند، لبنیات و انگور و شغل اهالی زراعت و گله داری است . راه مالرو دارد و از طریق قاسم آبادبزرگ ماشین میرود. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1).
قاسم انباری
رجوع به قاسم بن محمدبن بشار و ابومحمد قاسم شود.
قاسم تلیدی
رجوع به قاسم احمدبن موسی شود.
قاسم خواند امیر
یکی از اکابر خراسان است معاصر شاه اسماعیل صفوی . تیمور سلطان وی را با چند تن دیگر از هرات کوچانیده با خود به سمرقند برد. (حبیب السیر چ خیام ج 4 ص 536).