جستجو

ابراهیم بن عبدالرحمن
رجوع به ابواسحاق قرشی شرف الدین شود.
ابراهیم بن علی
رجوع به ابواسحاق شیرازی شود.
ابراهیم بن بایسنقر
ابن شاهرخ . در خراسان با عمزاده خود میرزاشاه محمود جنگ کرده بر او فائق آمد. استراباد و آذربایجان را نیز به ضبط خود آورد و در جنگی با جهان شاه پسر قره یوسف ترکمان شکست یافت و بگریخت و در 863 ه' .ق . درگذشت .
ابراهیم بن زهرون
مکنی به ابواسحاق حرانی . از مشاهیر اطبای اسلام . در سال 309 ه' .ق . در بغداد وفات کرده و پسرش ابوالحسن ثابت نیز طبیبی مشهور بوده است .
ابراهیم بن سیار
النظّام البصری ، مکنی به ابواسحاق. پیشوای فرقه نظامیه معتزله ، از قدمای علماء بصره و یکی از ائمه معتزلیان . اشتهار او به نظام از آنروست که مهره ها به رشته کشیده ببازار بصره می فروخت . در علم کلام و حکمت و طبیعیات و دیگر علوم عقلی و نقلی مُتبحر بوده و بالخاصه در فلسفه مطالعات بسیار داشته و چون در توفیق افکار فلاسفه و متکلمین می کوشید طریقه معتزله را که بدین مقصود مساعدتر بود اختیار کرد. ابراهیم هم از اوان ِ صِبا بکثرت ذکاء و فصاحت مشارالیه بود. علم کلام را از ابوالهذیل علاّف فراگرفت . گویند هارون خلیفه وقتی او را برای مباحثه با حُسنیه کنیزک جعفر صادق علیه السلام به بغداد طلبیده و او در محضر خلیفه و خالدبن یحیی برمکی با حسنیه به بحث پرداخته است . اشتهار کامل نظام در خلافت معتصم عباسی است . اقوال خاص او را در کلام ْ شهرستانی در ملل و نحل آورده . نظام را اشعار لطیف است و ابن الندیم گوید دیوان او پنجاه ورقه است . ابوعثمان جاحظ عمروبن بحر از شاگردان ابراهیم بن سیار است . وفات او در سی وشش سالگی به سال 121 ه' .ق .(از قاموس الاعلام ) و تاریخ وفات ظاهراً صحیح نیست چه با معاصر بودن او با هارون و ابوالهذیل وفق نمیدهد.
ابراهیم بن عبدالرحمن تنسی
از علمای مغرب . در تنس متولد شده و به شهر الزهراء در اندلس هجرت کرده ، از ابووهب بن مسره حجازی و ابوعلی قالی و سایر علما استفاده کرد و در جامع شهر مزبور بفتوی و تدریس اشتغال داشت . در شوال 307 ه' .ق . درگذشته است . (از قاموس الاعلام ).
ابراهیم بن علی بن تمیم حصری
ابواسحاق قیروانی . وفات 413 یا 453 ه' .ق . شاعر عرب ، صاحب کتاب زهر الاًّداب و ثمر الالباب و کتاب المصون فی سر الهوی المکنون . کتاب الانموذج . (از کشف الظنون ) (از وفیات ).
ابراهیم بن بشر
شاعر بزرگ عرب در قرن اول هجری ، برادر نعمان بن بشر انصاری . وفات 60 ه' .ق .
ابراهیم بن زیاد
او راست : کتاب فی الادب للمهدی . (ابن الندیم ).
ابراهیم بن سیما
یکی از امرای موسی بن بغا. در اثنای محاربه زنج ، والی اهواز بوده است و تا آنگاه که موسی آن نواحی را ترک گفت در آن مقام باقی بود و در جنگی که به سال 273 ه' .ق . میان معتمد و موفق به زعفرانیه درگرفت کشته شد.
ابراهیم بن عبدالرحمن زهری
پدرش عبدالرحمن بن عوف از عشره مبشره است . وی بواسطه پدر خود از عمربن خطاب روایت کرده . ابراهیم بن منذر گوید او در 76 سالگی به سال 75 ه' .ق . درگذشته است ، ولی این سخن با آنچه در ترجمه و تاریخ صحابه مرقوم است درست نمی آید چه ام کلثوم بنت عقبه مادر وی در سال هفت هجری از مکه به مدینه آمد و زیدبن حارثه او را بزنی گرفت و پس از زید با زبیربن عوام ازدواج کرد و از او دختری زینب نام آورد و سپس با عبدالرحمن بن عوف پدر صاحب ترجمه مزاوجت کرد. بنابر این ممکن نیست یکسال قبل از هجرت متولد شده باشد و اگر تولد او در زمان حضرت پیغمبر صلی اللّه علیه وآله نیز اتفاق افتاده باید در اواخر عمر رسول و نزدیک به رحلت آن حضرت باشد.
ابراهیم بن علی میسی
رجوع به ابن مفلح شود.
ابراهیم بن بکر شیبانی
از رجال حدیث . اصلاً کوفی یا واسطی و در بغداد اقامت داشته است .
ابراهیم بن سالم نیشابوری
از محدثین ، و احمدبن حفص بن عبداللّه از او روایت کند.
ابراهیم بن شاذ جبلی
مکنی به ابواسحاق. از مردم جبل فضه هرات . پس از تحصیل علم در هرات به بغداد رفت و در آنجا بتدریس پرداخت . او از محمدبن عبدالرحمن سامی هروی و دیگران روایت دارد.
ابراهیم بن عبدالصمد
ابواسحاق، معروف به هاشمی و عباسی . او امیرالحج بوده و از ابومصعب روایت کرده . وفات او به سال 325 ه' .ق . بوده است .
ابراهیم بن علی نجار شروانی
متخلص به خاقانی و مکنی به ابوبدیل . رجوع به خاقانی شود.
ابراهیم بن بکس
رجوع به ابراهیم بن بکوس شود.
ابراهیم بن سعد
از ثقات محدثین و صاحب ید طولی در فقه . او قاضی مدینه رسول بوده است وگویند هفت هزار حدیث راجع باحکام بیاد داشته و به هفتادوپنج سالگی در سال 183 ه' .ق . وفات کرده است . محدث دیگری نیز باین نام هست که بضعف روایت منسوب است .
ابراهیم بن شاهرخ
ابن تیمور. شاهزاده ای دانش دوست و ادیب و خوشنویس بوده . از طرف شاهرخ مامور جنوب ایران گشته . مدرسه دارالشفاء شیراز را او بنا کرد.و شرف الدین علی یزدی کتاب ظفرنامه تیموری را به نام ابراهیم کرده است . وی در 838 ه' .ق . درگذشته است .