جستجو

عبدالمنعم
ابن عبدالعزیزبن ابی بکربن عبدالمومن القرشی العبدری معروف به ابن النطرونی . رجوع به ابن النطرونی و نیز الاعلام زرکلی شود.
عبدالجمیل
در سلک دانشمندان متعین انتظام داشت . وچند گاه در دارالسیاده سلطانی بقلم دانش نقش افاده بر صحیفه خاطر طلبه مینگاشت وی به سال 921 ه' . ق.درگذشت . وی معاصر امیر سلطان ابراهیم بود. (رجال حبیب السیر ص 192). و رجوع به حبیب السیر ج 4 ص 346 شود.
عبدالرحیم
دهی است از دهستان شراء پایین بخش وفس شهرستان اراک واقع در 30هزار گزی جنوب باختر کمیجان و هشت هزار گزی راه عمومی . ناحیه ای است کوهستانی . سردسیر. 1165 تن سکنه دارد. آب آن از قنات و چشمه تامین میشود. محصولاتش غلات و انگور است . اهالی به کشاورزی اشتغال دارند. راه مالرو دارد و در فصل خشکی از طریق کارخانه اتومبیل میتوان برد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 2).
عبدالغفور
ابن لقمان بن محمدالکردری . از ائمه حنفی و ازمردم کردر (از دهات خوارزم ) بود. وی قضاوت حلب یافت و به سال 562 ه' . ق. به حلب درگذشت . از تالیفات اوست : اصول الفقه . شرح التجرید. شرح الجامع الصغیر. شرح الجامع الکبیر. حیرة الفقهاء. (از الاعلام زرکلی ).
عبداللّه آباد خانم
ده کوچکی است از دهستان عزیزآباد بخش فهرج شهرستان بم . واقع در 20هزارگزی باختر فهرج و 2هزارگزی شوسه زاهدان بم .25 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8).
عبدالمومن
دهی است از دهستان مهربان بخش کبودرآهنگ شهرستان همدان واقع در 42هزارگزی شمال باختری قصبه کبودرآهنگ و 9هزارگزی باختر راه فرعی قافله رو همدان به زنجان . ناحیه ای است دره و ماهور وهوای آن سردسیر است . 530 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه تامین میشود. محصولاتش غلات ، لبنیات ، دیم ، انگور ومختصر میوه است . اهالی به کشاورزی و گله داری اشتغال دارند. صنایع دستی زنان جاجیم بافی است . راه مالرو دارد. تابستان از طریق شیرین سو - قادرآباد بدانجا اتومبیل میتوان برد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5).
عبدالجنة
="line-height: 25px;"> متاسفانه نتیجه ای برای جستجوی عبدالجنة در لغتنامه دهخدا یافته نشد.

برای جستجوی بهتر:
- در نوشتن املای کلمه خود بیشتر دقت کنید.
- در نوار جستجو بجای حروفی که نمیدانید از خط فاصله (-) استفاده کنید. مانند:( س-ر، یا سر-س-ان)
- در نوار جستجو می توانید ستاره (*) را برای تعداد نا معلومی از حروف بکار برید مانند: نمایشگ*، یا *وستان.
عبدالرحیم خلخالی
وفاتش در 1321 ه' . ش . است . مرحوم سید عبدالرحیم از آزادی خواهان و مشروطه طلبان قدیم و همکار مرحوم سیدمحمدرضا شیرازی است . در تحریر و نشر روزنامه مساوات که از جراید مشهور بود همکاری داشت . مرحوم خلخالی طابع قدیم ترین نسخه دیوان حافظ بود. دیوان حافظ را از روی نسخه خطی قدیمی به طبع رساند و در پنجم جمادی الاخر 1361 ه' . ق. در حدود هفتادسالگی در تهران وفات یافت . وی در سال 1320 ه' . ش . یعنی فقط یکسال قبل از وفات خود رساله نفیسی موسوم به «حافظنامه » در شرح احوال حافظ و وصف اشعار او و مقایسه آن اشعار بااشعار شعرای دیگر و تفولات بدیوان او و وصف اشعار الحاقی که در دیوان او داخل شده و کیفیت طبع خود او دیوان خواجه را و سایر جزئیات راجع به دیوان حافظ تالیف و منتشر نموده است که بغایت مفید و دلکش است و دارای 110 صفحه به قطع وزیری کوچک است . (وفیات معاصرین به قلم قزوینی مجله یادگار سال سوم شماره پنجم ).
عبدالغنی
ابن اسماعیل بن عبدالغنی النابلسی . وی شاعر و عالم به علم دین و ادب بود و به بغداد و فلسطین و لبنان و مصر و حجاز سفر کرد. مولد او به سال 1050 ه' . ق. به دمشق بود و به سال 1143 ه' . ق.بدانجا درگذشت . از تالیفات اوست : الحضرة الانسیه فی الرحلة القدسیة. تعطیر الانام فی تعبیر المنام . علم الفلاحة. نفحات الازهار علی نسمات الاسحار. ایضاح الدلالات فی سماع الاًّلات . ذیل نفحة الریحانة. حلة الذهب الابریز فی الرحلة الی بعلبک و بقاع العزیز. الحقیقة و المجاز فی رحلة الشام و المصر و الحجاز. قلائد المرجان فی عقاید اهل الایمان . کنزالحق المبین فی احادیث سید المرسلین . اباحة الدخان . شرح المقدمة سید السنوسیة. رشحات الاقلام فی شرح کفایة الغلام . (از الاعلام زرکلی ).
عبداللّه آباد فرمانفرما
دهی است از دهستان غار بخش ری شهرستان تهران . واقع در 8هزارگزی شمال باختر ری و 2هزارگزی راه شوسه رباط کریم . ناحیه ای است جلگه ای هوای آن معتدل است . 165 تن سکنه دارد. آب آن از قنات تامین میشود. محصولات آن غلات ، صیفی ، چغندرقند است . شغل اهالی زراعت است . راه ماشین رو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1).
عبدالنافع
ابن عمرالحموی . وی فاضل و از مردم حماة است . در طرابلس شام سکونت گزید و به سال 1016 ه' . ق. به ادلب درگذشت . او راست : الرسالة الهادیة الی اعتقاد الفرقة الناحیة. منظومة فی العقایده . تفسیر سورة الاخلاص و اوراست نظمی . وی شاعر هجاگوی بود. (از الاعلام زرکلی ).
عبدالجواد
رجوع به ادیب نیشابوری شود.
عبدالرحیم خوافی
ملقب به نظام الدین . وی به هرات میزیست و از علماء عصر ملک معزالدین حسین و مورد توجه اوبود. وی ایمان را که علماء دیگر به تصدیق تفسیر کرده بودند به تسلیم تعبیر کرد و بدین سبب او را در هرات پیر تسلیم گویند. وی به سال 738 ه' . ق. بدست عده ای در هرات به قتل رسید. (از رجال حبیب السیر ص 56).
عبدالفتاح
ابن درویش التمیمی الحنفی النابلسی ، فقیه و ساکن قدس بود. از تالیفات اوست : الفوائد الفتاحیه فی فقه الحنفیه . کتاب فتاوی .وی به سال 1138 ه' . ق. درگذشت . (از الاعلام زرکلی ).
عبداللّه آباد گردنه
دهی است از دهستان غار بخش ری شهرستان تهران . واقع در 20هزارگزی جنوب باختر ری و 2هزارگزی باختر راه قم . ناحیه ای است جلگه ای و هوای آن معتدل است . 132 تن سکنه دارد. آب آن از قنات تامین میشود. محصولات آن صیفی ، چغندرقند است . شغل اهالی زراعت و گله داری است . راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1).
عبدالنبی
ابن علی بن مهدی الحمیری . صاحب زبید. وی پس از مرگ برادرش مهدی به سال 559 ه' . ق. به امارت رسید و با ملوک یمن جنگ کرده و تمام اموال و ذخایر یمن بدو منتقل گردید وی سپاهیانی را که در جنگ میگریختند میکشت . عبدالنبی عالم به ادب بود و او را شعری است . اسبان و سلاحهای جنگی را در اصطبل ها و مخزنهای خود نگهداری میکرد و هیچ یک از افراد نمیتوانستند اسبی و سلاحی نزد خود داشته باشند و در مواقع ضرورت به اندازه حاجت بدانها اسب و سلاح میداد. همواره جنگهائی میان او و بلوک یمن ادامه داشت و سرانجام سلطان علی بن حاتم بر وی ظفر یافت و به سال 570 ه' . ق. به قتل رسید. (از الاعلام زرکلی ).
عبدالحاکم
ابن سعید الفارقی . فاضل بود و قضاوت طرابلس و مصر یافت . وی از قاضیان مصر در روزگار فاطمیان است و به سال 435 ه' . ق. درگذشت . (از الاعلام زرکلی چ 1 ص 477).
عبدالرزاق
دهی است از دهستان گرمادوز بخش کلیبر شهرستان اهر واقع در 31هزار گزی کلیبر و 31هزار گزی شوسه اهر - کلیبر. ناحیه ای است کوهستانی آب و هوای آن معتدل است و 330 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه گوی آغاج و چشمه تامین میشود. محصولات آن غلات است اهالی به زراعت و گله داری اشتغال دارند. صنایع دستی آنان فرش و گلیم بافی است . راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ص 328).
عبدالقادر
ابن القاسم بن احمد الانصاری السعدی العبادی المالکی . از علماء عربیت بود. به سال 814 ه' . ق. به مکه متولد شد و در 880 ه' . ق. درگذشت . وی قضاوت مالکیه مکه را یافت . از تصنیفات اوست : هدایة السبیل فی شرح التسهیل . حاشیة علی التوضیح . حاشیة علی شرح الالفیة للمکودی . (از الاعلام زرکلی ).
عبداللّه آبادلکز
دهی است از دهستان آختاچی بوکان بخش بوکان شهرستان مهاباد. واقع در 20هزارگزی شمال باختری بوکان و 3هزاروپانصد گزی باختر شوسه بوکان به میاندوآب . ناحیه ای است کوهستانی و هوای آن معتدل و مالاریایی است . 89 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه تاتالو تامین میشود. محصولات آن غلات ، توتون ، حبوبات است . شغل اهالی زراعت و گله داری است . صنایع دستی جاجیم بافی است . راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4).