جستجو

عباس بلاغی
دهی است از دهستان چهاردولی بخش مرکزی شهرستان مراغه . واقع در 81000 گزی جنوب خاور مراغه و یکهزارگزی خاور شوسه شاهین دژ به میاندوآب . ناحیه ای است جلگه ، آب و هوای آن معتدل و مالاریایی است . 296 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه سار تامین میشود. محصولات آن غلات ، بادام ، حبوبات ، کرچک و چغندر است . اهالی به کشاورزی و جاجیم بافی اشتغال دارند. راه شوسه دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4).
عباس کهریزی
دهی است از دهستان اوشق بخش مرکزی شهرستان خیاو.واقع در 45هزارگزی خاوری خیاو و 2هزارگزی راه شوسه گرمی و اردبیل . ناحیه ای است کوهستانی هوای آن معتدل است و 10 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه تامین میشود. محصولات آن غلات است . اهالی به کشاورزی اشتغال دارند. راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4).
عبدال محمد
دهی است از دهستان دینور بخش صحنه شهرستان کرمانشاهان . واقع در 29هزارگزی باختر صحنه و 15هزارگزی باختر راه شوسه کرمانشاهان به سنقر. ناحیه ای است کوهستانی و 315 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه تامین میشود. محصولات آن غلات و توتون است . اهالی به کشاورزی اشتغال دارند. راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5).
عباس آباد ضرغام
دهی است از دهستان بهنام سوخته بخش ورامین شهرستان تهران . واقع در 310هزارگزی شمال خاور ورامین کنار راه خراسان . ناحیه ای است جلگه ای . آب و هوای آن معتدل است . 60 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه جاجرود تامین میشود. محصولات آن غلات ، صیفی و چغندرقند است . شغل اهالی زراعت است . راه ماشین رو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1).
عباس جوب
دهی است از دهستان ییلاق بخش قروه شهرستان سنندج . واقع در 55 هزارگزی خاور سنندج و هشت هزارگزی خاور دهکلان و چهارهزارگزی شمال شوسه قروه . ناحیه ای است جلگه و سردسیر. 175 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه و رودخانه طهماسب قلی تامین میشود.محصولات آن غلات و لبنیات است . اهالی به کشاورزی و گله داری اشتغال دارند. راه مالرو دارد و در تابستان اتومبیل میتوان برد. از صنایع دستی زنان : قالیچه ، جاجیم و گلیم بافی است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5).
عباسلو
طائفه ای از ایل بچاقچی کرمان . (از جغرافیای سیاسی کیهان ص 195).
عبدالاشهل
ابن جشم بن الحارث . ازبنی نبیت از اوس از قحطان ، جد جاهلی است سعدبن معاذ و بسیاری از صحابه از نسل وی اند. (از الاعلام زرکلی ).
عبدالاعلی
ابن السمح المعافری . پیشوای فرقه اباضیه افریقا و از شجاعان بود که به سال 141 ه' . ق. برتمام آفریقا تسلط یافت . منصورعباسی پنجاه هزار سوار بفرماندهی محمدبن الاشعث به سرکوبی وی فرستاد و ابن اشعث بر وی دست یافت . و او و یاران وی را بکشت . (سال 144 ه' . ق.) (الاعلام زرکلی ).
عبدالخالق
ابن عیسی بن احمد ملقب به ابوجعفر معروف به الشریف الهاشمی وی امام حنابله به بغداد بود از تالیفات اوست رووس المسائل ، ادب الفقه و جز آن . وی به سال 411 ه' . ق. متولد شد و به سال 470 ه' . ق. درگذشت . (از الاعلام زرکلی ).
عبدالظاهر
ابن فضل معروف به ابن العجمی . وی از وزراء فاطمیان مصر و ملقب به خلیل امیرالمومنین بود. چند بار وزارت یافت سرانجام به دست تاج الملوک به سال 465 ه' . ق. به قاهره کشته شد. (از الاعلام زرکلی ).
عبدالکریمی
دهی است از دهستان کربال بخش زرقان شهرستان شیراز. واقع در 19هزارگزی خاور زرقان و کنار راه فرعی بند امیر به سلطان آباد. ناحیه ای است واقع در جلگه ، هوای آن معتدل و 53 تن سکنه دارد. آب این ده از رود کُر تامین میشود. محصولاتش غلات و چغندر است . اهالی به کشاورزی اشتغال دارند. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7).
عبدالمسیح
ابن عسلة الشیبانی . شاعری جاهلی است . صاحب مفضلیات قطعاتی از اشعار او را انتخاب کرده است . (از الاعلام زرکلی ).
عبدالباسط
ابن خلیل بن شاهین الملطی . وی از مورخان است که فقه حنفی نیز آموخت . تولداو به ملطیه بود. در دمشق و قاهره علم آموخت به سال 920 ه' . ق. بمرض سل درگذشت . از تالیفات اوست : الروض الباسم فی حوادث العمر و التراجم که تاریخ بزرگی است ، و نیل الامل فی ذیل الدول که ذیل تاریخ ذهبی است و در آن وقایع سال 844 تا 896 ه' . ق. را متذکر شده است . (از الاعلام زرکلی ). و رجوع به کشف الظنون شود.
عبدالدار
ابن قصی بن کلاب بن قره از قریش جد جاهلی است . وی از طرف پدر پرده دار کعبه بود و پسران او نیز این منصب را داشتند سپس بنی عبدمناف بن قصی بن کلاب در صدد اشغال آن منصب برآمدند و سرانجام سقایت و رفادت مکه به بنی عبدمناف واگذار و پرده داری به بنی عبدالدار رسید. (از الاعلام زرکلی ) (از صبح الاعشی ج 1 ص 356).
عبدالعالی
ابن شیخ نورالدین علی بن عبدالعال الکرکی . وی فقیه و محدث و متکلم بود. از تالیفات اوست : شرح بر الفیه شهید در فقه . شرح بر ارشاد علامه تا کتاب حج . تعلیقات بر مختصر نافع تا پایان کتاب وقف . مناظرات با میرزا مخسوم الشریفی در مباحث امامت و جز آن . وی به سال 993 ه' . ق. درگذشت . (از روضات ص 354).
عبداللطیف
ابن ابی بکربن احمد الیمانی الزبیدی . از علماء عربیت است . از تالیفات اوست : شرح ملحة الاعراب . مقدمة فی علم النحو. نظم مقدمه ابن بایشاذ. (از الاعلام زرکلی ).
عبدالمطلب
ابن حسن بن ابی نمی شریف حسنی . از امراء مکه و مردی شجاع ، عاقل و جوانمرد بود در زمان پدر خود بکارهای مکه پرداخت و بعد از مرگ پدر نیز مدت کمی امارت آنجا را داشت و به سال 1010 ه' . ق. درگذشت . (از الاعلام زرکلی ).
عبدالباقی
از خطاطان معروف عصر شاه عباس کبیر و از اهالی تبریز بود. وی دانشمند تخلص می جست و به امر شاه عباس کتیبه مسجد جامع اصفهان را نوشت . از تالیفات او است : شرح بر نهج البلاغه به نام منهاج الولایه . وی به سال 1039 ه' . ق. درگذشت .(از فهرست سپهسالار ج 2 ص 131) (از الذریعه ج 7 ص 123).
عبدالرافع
ابن ابوالفتح الجدوی . مولف مجمع الفصحاء نویسد: حکیم ضیاءالدین عبدالرافع فاضلی است جلیل القدر و کاملی منشرح الصدر، شاعری است و استاد در حکمت نظری و عملی مدتها در خدمت سلطان ملک خسرو بود در نهایت احترام میزیست او را اشعاری است . از آنجمله است :
گلبن حکایت از بت کشمیر میکند
سوسن نشان ز لعبت فرخار میدهد
گردون لاژوردی از شاخ سیم رنگ
شنگرف میدماند و زنگار میدهد.
(از مجمعالفصحاء ج 1 ص 336) (از لباب ج 1 ص 327).
عبدالعزی
بطنی است از عبدمناف از قریش از عدنانیه فرزندان عبدالعزی بن عبد شمس بن عبدمناف . (از معجم قبائل العرب ).