جستجو

عباس دوس
نام مردی که به لطائف الحیل مشهور بود چنانکه در جامع الحکایات قصه او مسطور است و دوس قبیله ای است از یمن و ابن عباس از همان قبیله بود. در لطائف الحیل است که عباس دَوس ْ نام گدائی که بسیارمکار و مضحک بود. (غیاث اللغات ). رجوع به دوس شود:
گفت خدمت آنکه بهر ذل نفس
خویش را سازی تو چون عباس دیس .

مولوی .

عباسویه
عباس بن یزید بحرانی بصری ، مکنی به ابوالفضل . قاضی و از حفاظ حدیث بود و او را تالیفاتی است در حدیث . مدتی قضاوت همدان یافت و در همدان و بغداد و اصفهان حدیث میکرد. به سال 258 ه' . ق. درگذشت . (از الاعلام زرکلی ).
عبامة
="line-height: 25px;"> متاسفانه نتیجه ای برای جستجوی عبامة در لغتنامه دهخدا یافته نشد.

برای جستجوی بهتر:
- در نوشتن املای کلمه خود بیشتر دقت کنید.
- در نوار جستجو بجای حروفی که نمیدانید از خط فاصله (-) استفاده کنید. مانند:( س-ر، یا سر-س-ان)
- در نوار جستجو می توانید ستاره (*) را برای تعداد نا معلومی از حروف بکار برید مانند: نمایشگ*، یا *وستان.
عباس آباد بی نیاز
ده کوچکی است از بخش شهریار شهرستان تهران . واقع در 2800گزی علیشاه عوض و 2000گزی راه ماشین رو فرعی کرج به اشتهارد.20 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1).
عباس آباد غفور
دهی است از دهستان حومه خاوری شهرستان رفسنجان . واقع در 9هزارگزی شمال رفسنجان و 10هزارگزی شمال شوسه رفسنجان به کرمان . ناحیه ای است جلگه ای و سردسیر. 323 تن سکنه دارد. آب آن از قنات تامین میشود. محصولات آن غلات ، پسته و پنبه است . اهالی به کشاورزی اشتغال دارند راه فرعی دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8).
عباس دوم
(شاه ...) فرزند شاه صفی صفوی بن صفی میرزابن شاه عباس اول وی در 18 جمادی الثانیه سال 1043 ه' . ق. متولد شد و پس از مرگ پدر خود شاه صفی در سال 1052 شب جمعه شانزدهم صفر به سن نه سالگی در کاشان به تخت سلطنت نشست . او سفری به مکه و مشهد کرد. در دوران کودکی وی وزیر اعظم میرزاتقی عمادالدوله زمام کار را بدست داشت و چون شاه بسن رشد رسید خود به کارها رسیدگی میکرد. در عهد وی قندهار که صفی میرزا از دست داده بود فتح شد و کوشش اورنگ زیب برای استرداد آن بجائی نرسید. او مانند شاه عباس اول نسبت به کلیه مذاهب به دیده احترام مینگریست و از علما و دانشمندان تفقد میکرد در عهد وی امنیت خاصی بر ایران حکمفرما بود. وی به سال 1078 ه' . ق. در قصر خسروآباد دامغان پس از بیست وپنج سال سلطنت درگذشت . رجوع شود به تاریخ ایران فروغی و روضة الصفا ج 6 و تاریخ ایران بعد از اسلام و تاریخ ایران عباس پرویز و عباسنامه چ ابراهیم دهگان .
عباسه
دهی است از دهستان برج اکرم بخش فهرج شهرستان بم . واقع در 12هزارگزی جنوب باختری فهرج و یکهزارگزی راه فرعی بم به برج اکرم . ناحیه ای است واقع در جلگه . هوای آن گرمسیر است . 108 تن سکنه دارد. آب آن از قنات تامین میشود. محصولات آن غلات و خرماست . و اهالی به کشاورزی اشتغال دارند. راه فرعی دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8).
عباهر
عظیم . (اقرب الموارد).
  • خوش اندام دراز از هر چیزی . (اقرب الموارد) (منتهی الارب ).
  • آکنده گوشت . (ناظم الاطباء).
  • عباس آباد پایین
    دهی است از دهستان ابهررود بخش ابهر شهرستان زنجان . واقع در 27 هزارگزی جنوب باختری ابهر و 24 هزارگزی راه عمومی . ناحیه ای است کوهستانی و سردسیر. 649 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه قزلجه تامین میشود. محصولات آن عسل و قلمستان است و اهالی به کشاورزی اشتغال دارند. راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 2).
    عباس آباد قندی
    دهی است از دهستان خسروشیر بخش جغتای شهرستان سبزوار. واقع در 25هزارگزی شمال خاوری جغتای سر راه شوسه عمومی سبزوار. ناحیه ای است جلگه ای آب و هوای آن معتدل است . 175 تن سکنه دارد. آب آن از قنات تامین میشود. محصولات آن غلات ، پنبه و زیره است ، اهالی به کشاورزی اشتغال دارند. راه اتومبیل رو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9).
    عباس رقه
    ده کوچکی است از دهستان گل تپه فیض اللّه بیکی شهرستان سقز. واقع در 58 هزارگزی شمال خاور سقز و سه هزارگزی جنوب رودخانه سقز.50 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5).
    عباس هزارآباد
    دهی است از دهستان مرکزی بخش صفی آبادشهرستان سبزوار. واقع در 12هزارگزی شمال خاوری صفی آباد و 10هزارگزی خاور اتومبیل رو راه صفی آباد به بام .ناحیه ای است کوهستانی . هوای آن معتدل است و 254 تن سکنه دارد. آب آن از قنات تامین میشود. محصولات آن غلات ، زیره و بنشن است . اهالی به کشاورزی اشتغال دارند. راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9).
    عباهل
    شتران بر سرگذاشته . (لسان العرب ) (منتهی الارب ) (آنندراج ) (اقرب الموارد).
  • ابل عباهلة; ای مهملة مسیبة. (اقرب الموارد).
  • عباس آباد پیش
    ده کوچکی است از دهستان زیدآباد بخش مرکزی شهرستان سیرجان . واقع در 15هزارگزی شمال سعیدآباد و سر راه مالرو خیرآباد به زیدآباد.15 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8).
    عباس آباد کرده
    دهی است از بخش خرقان شهرستان ساوه . واقع در 24000گزی راه قدیمی شاه عباسی . ناحیه ای است جلگه ای . 75 تن سکنه دارد. آب و هوای آن معتدل است . آب آن از قنات کوچک تامین میشود. شغل اهالی زراعت و گله داری است . راه مالرو دارد از ساوه و زرندماشین میتوان برد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1).
    عباس سوم
    فرزند شاه طهماسب ، بعد از عزل طهماسب در سال 1145 ه'. ق. در سن 8 ماهگی از طرف نادرشاه اسماً بجای پدر بر تخت سلطنت نشست . و نادرشاه نایب السلطنه گردید و این عنوان ظاهری (سلطنت عباس سوم ) تا سال 1148 که تاجگذاری نادر است باقی بود. شاه عباس به سن چهارسالگی درگذشت . (از فرهنگ امیر کبیر و قاموس الاعلام ترکی ).
    عباسی
    منسوب به عباس . رجوع به عباس شود.
  • سرخ به کبودی مایل .
  • کنایت از رنگ سیاه است چرا که خلفای عباسی لباس سیاه را مقبول خود ساخته بودند. (غیاث اللغات ) (آنندراج ).
  • عباس آباد جدید
    دهی است از دهستان سنگان بخش رشخوار شهرستان تربت حیدریه . واقع در 16هزارگزی شمال باختری رشخوار و 2هزارگزی جنوب شوسه عمومی تربت به رشخوار. ناحیه ای است جلگه ای و گرمسیر. 610 تن سکنه دارد. آب آن از قنات تامین میشود. محصولات آن غلات و پنبه و بنشن است و اهالی به کشاورزی و گله داری اشتغال دارند. صنایع دستی آنها قالیچه و کرباس بافی است . راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9).
    عباس آباد کسب
    دهی است از دهستان آورزمان شهرستان ملایر. واقعدر 21هزارگزی شمال شهر ملایر و 5 هزارگزی خاور راه شوسه ملایر به همدان . ناحیه ای است جلگه ای آب و هوای آن معتدل و مالاریایی است ، 274 تن سکنه دارد. آب آن ازقنات تامین میشود. محصولات آن غلات است . اهالی به زراعت اشتغال دارند. صنایع دستی زنان قالی بافی است . راه اتومبیل رو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5).
    عباسعلی کش
    دهی است از دهستان شهرخواست . بخش مرکزی شهرستان ساری . واقع در 32 هزارگزی شمال باختری ساری کنار دریا. واقع در دشت ، هوای آن معتدل و مرطوب و مالاریایی است . 200 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه تجن تامین میشود. محصولاتش برنج ، غلات ، کنف و پنبه است . اهالی به کشاورزی و گله داری و صید مرغابی اشتغال دارند. راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3).